Over ons

  • Facebook Pa'lante.nl Amsterdam
  • Instagram Pa'lante.nl Amsterdam

Pa'lante Music & Dance Academy (Pa'lante) verzorgt dans- en muzieklessen in Latijns-Amerikaanse, Caribische en aanverwante stijlen. Pa'lante bestaat uit een dynamisch team van professionals en vrijwilligers die jou graag helpen en begeleiden bij het ontwikkelen van jouw Latin spirit.

Latijns-Amerikaanse invloeden zijn tegenwoordig sterk aanwezig in de muzikale scene. Deze aanwezigheid is sinds de jaren ‘80 fors toegenomen. Tegenwoordig is de cross-over tussen Latin en popmuziek, wereldwijd een bekend fenomeen. Een aantal grondleggers van deze genre zijn onder andere Gloria Estefan, Selena, Ricky Martin, Enrique Iglesias en Shakira.

Ben je muzikaal onderlegd en wil je je muzikale cadens verrijken met nieuwe muziekstijlen? Of heb je altijd al een muziekinstrument willen spelen? 

Dan is dit is je kans om de meest fascinerende Latijns-Amerikaanse en Caribische ritmes te leren spelen. Pa'lante heeft de beste Latin en Caribisch musici bij elkaar gebracht om jou de kans te geven om je muzikale skills op een leuke en toegankelijke manier te ontwikkelen en te uiten. De muzieklessen worden gegeven door vakdocenten.​​​ 

Wij organiseren regelmatig evenementen op het gebied van dans en muziek zodat je de lessen in de praktijk kan brengen en kan showen op het podium of de dansvloer.

Pa'lante bestaat uit een dynamisch team dat u graag helpt en begeleidt bij het ontwikkelen en uiten van uw podiumkunsten. We geven ook op maat gemaakte Salsa-, Bachata-, Samba- en / of percussieworkshops. Of het nu een bedrijfsfeest, bruiloft of privéfeest is, wij helpen u ook graag met de inhoud.

Even voorstellen!

Ingemar Emanuel

Oprichter en dansleraar bij Pa'lante

Ik ben op het Caribische eiland Curaçao geboren. Van kinds af aan had ik een bijzondere liefde voor salsamuziek.  Iets wat in die tijd heel ouderwets was onder mijn leeftijdsgenoten. Diezelfde liefde heeft ervoor gezorgd dat ik door de jaren heen steeds meer interesse kreeg voor het salsadansen.  Zo begon ik in mijn jonge jaren Salsa te dansen op de Antilliaanse-stijl. In 1999 kwam ik door een vriend in contact met Salsa LA-style. Sindsdien ben ik niet meer van de dansvloer af te krijgen. Salsa is voor mij veel meer dan dansen alleen. Het is een levensstijl! Pa'lante Music and Dance Academy is een platform gecreëerd door passie en liefde voor de muziek en dans. Diezelfde passie, liefde en avontuur willen wij van Pa'lante met jullie delen. Wil je iets nieuws leren, nieuwe mensen leren kennen en/of je creatieve vaardigheden verleggen, wat je doel ook is, bij Pal'ante kan je dat op een leuke en gezellige manier doen.

Veel plezier tijdens de lessen bij Pa'lante!

Rabio & Froukje

Dansleraren Bachata Kiz bij Pa'lante Dance Academy

Rabio:
Rabio is 14 jaar geleden begonnen met het dansen van salsa  nadat hij ongeluk een workshop salsa had gevolgd. Sindsdien is hij nooit gestopt zichzelf te verbeteren als danser, vooral in de salsa- en Bachata-stijlen. Hij begon zijn carrière in de showdans in 2008 en werd in 2011 Nederlands kampioen salsa voor semi-pro1. Hij danste 4 jaar bij Matanza Dance Company voordat de groep begin 2019 stopte. Hij danst momenteel in de Aguila-showgroep. Ook geeft hij les in salsa New York-en LA stijl, Bachata- moderna en sensueel.
Hij heeft solo, in koppel en in teamformaat opgetreden en heeft dansworkshops op verschillende podia zowel nationaal als internationaal in Europa en het Midden-Oosten gegeven.
Naast zijn passie voor dans vind je hem heel vaak ook als dj "RabioZo" achter de decks dj’ing.

Froukje:
Haar passie voor dansen begon al op negenjarige leeftijd met ballet- en jazzlessen. Tijdens de middelbare school voegde ze gymnastiek, yoga en ballroom dans toe aan haar lijst.

Tijdens een reis naar Cuba in 2005 begon ze Cubaanse salsa te dansen.
Een paar jaar later ontdekte ze de Braziliaanse Zouk waar ze meteen verliefd op werd! Nadien heeft ze een aantal jaar zo veel mogelijke lessen gevolgd die zij kon en ook de (Zouk) lerarenopleiding bij DA Dansstudio te Rotterdam (Willem Engel)

Ze heeft zich ontwikkeld en heeft verschillende (solo) dansen zoals moderne dans, jazzdans, burlesque, Salsa en wat Mambo aan haar lijst toegevoegd. De laatste jaren lag haar passie bij meer bij de Bachata Fusion.

Met aandacht voor technieken en een warme aanpak hoopt ze haar passie voor dans te verspreiden.

 

Samen met haar danspartner, Rabio,  vormen ze Casa de la Bachata.
De afgelopen 2 jaar biedt Casa de la Bachata lessen, workshops, bootcamps en show-trainingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Lloyd Winter

Dansleraar Urban Kiz bij Pa'lante Dance Academy

Lloyd Winter is een internationale danser, de oprichter van de dansploegen The Movement Blueprint en Mode Zéro, en de uitvinder van een van de stijlen van Urban Tarraxa.

Hij is woonachtig in Amsterdam en staat wereldwijd bekend om zijn unieke stijl, zijn manier van lesgeven en technische vaardigheden.

 

De afgelopen zes jaar is Lloyd naar verschillende delen van de wereld gereisd om Urban Kizomba en Tarraxa les te geven aan beginners, gevorderden en dansleraren.

Met een achtergrond in vechtkunsten, hedendaagse werkzaamheden als kunstenaar en zijn nieuwsgierigheid om beweging te begrijpen, heeft hij een speciale en creatieve benadering ontwikkeld van dansen. Zijn focus op techniek en details stelt zowel beginners als gevorderde dansers in staat om verder te gaan en het volgende niveau in hun dans te bereiken. Als een geschoolde leraar heeft hij ook goed inzicht in hoe hij deze kennis op een concrete manier aan mensen kan doorgegeven. Zijn inspirerende Urban Kiz- en Tarraxa-lessen en workshops bevatten leuke oefeningen, veel techniek en styling, maar de nadruk ligt op de connectie met de danspartner.

 

Volgens Lloyd vult muziek onze ziel, waardoor we alles kunnen loslaten en je als gevolg daarvan wordt meegesleept door de muziek. "Je kunt iemand alle stappen leren, maar naar mijn mening moet er nog veel meer worden geleerd als je echt iemand wilt helpen diens gevoelens via de dans te laten uiten”, aldus Lloyd.

Neia Costa

Dansleraar Samba bij Pa'lante Dance Academy

Olá,

Hierbij een korte intruductie van wie ik ben.

Ik ben geboren en getogen in Brazilië. Als geborene Braziliaanse ben ik met de Samba-dans en muziek opgegroeid.

Het is echter pas in 1996 toen ik naar Nederland ben gekomen dat ik op professioneel niveau ben begonnen met dansen.

Ik begon in een hele leuke groep te dansen. Ik vond het zo leuk dat ik op een gegeven moment  mijn eigen Sambadansgroep heb opgericht.

 

Tegenwoordig is mijn groep nationaal en internationaal bekend. Wij zijn zowel op grote podia en grote parades te zien alsook op besloten evenementen en partijen. We geven Sambadansshows met traditionele handgemaakte carnavalskostuums aan.

 

Wat mij het meeste trekt aan de Samba is dat je op temp, op het ritme van de muziek een bijzondere combinatie van bewegingen maakt waardoor het vrouwelijk lichaam geaccentueerd wordt.

Ik ben klaar om met jou mee te gaan in dat avontuur.

Ik zie je terug tijdens de lessen bij Pa'lante!

Até logo

Garry Francisco

Muziekdocent en docent musicallity bij Pa'lante Dance Academy

Even voorstellen, mijn naam is Garry Francisco.

Ik ben een Curaçaose drummer en percussionist en als muzikant van alle markten thuis. Met mijn eigen bands, Los Salsoneros en Caribbean Lovers, speel ik salsa en popmuziek op professioneel niveau. 

 

Met mijn project, Los Salsoneros, speel ik even gemakkelijk “moeilijk” gecomponeerde salsa, als recht-toe-recht-aan beats op salsacongressen en salsadansscholen.

De stijl van Los Salsoneros doet het meest denken aan de muziek van “8 y Mas” van Marc Quinones & Bobby Allende. Licht, virtuoos, met veel dynamiek en veel ruimte voor Tito Puenteçaose uitspattingen.

 

Met Caribbean Lovers speel ik op commerciële feesten, bedrijfsfeesten, bruiloften of verjaardagsfeesten. 

 

Mijn motto is:

“ Wat je ook speelt, hoe moeilijk of technisch het ook is, en of het nu in muziek of in dans is, de groove is het enige wat telt!

Van kleins af aan en door de jaren heen, werkend als drummer/percussionist bij verschillende bands, groeide bij mij de passie voor salsa-muziek doordat ik de muziek speelde, maar er zelf op danste. Omdat ik zelf precies weet wat wel werkt en wat niet werkt voor een danser, kan ik hier goed op inspelen en wordt het voor iedereen een feest!

Mikel Foendoe

Pianodocent bij Pa'lante Music Academy

Mikel is geboren in Den haag,maar zijn roots liggen op Curaçao

Op zijn vijfde zat hij al achter het orgel en de Fender Rhodes te tokkelen. Zijn vader was Percussionist

in de studentenband die zij toen hadden,en de instrumenten werden bij Mike thuis gestald,dus het

vuur was al vroeg aangewakkerd

Van zijn achtste tot zijn achttiende heeft hij op Curaçao gewoond wat ook heeft bijgedragen aan zijn

muzikale ontwikkeling, die heel breed is, van Gospel tot Jazz, via R&B en rock naar latin. Na zijn

Studie aan het Conservatorium is Mike full time bezig met muziek, en heeft het genoegen gehad om

met een hele rits aan artiesten uit zowel binnen, als buitenland te kunnen werken, en met

verschillende bands veel van de wereld te kunnen zien.

Please reload