top of page

Algemene informatie

  • Facebook Pa'lante.nl Amsterdam
  • Instagram Pa'lante.nl Amsterdam

Salsa

Salsa wordt tegenwoordig wereldwijd gedanst en is niet meer uit de danswereld weg te denken. Salsa is een verzamelnaam voor verschillende soorten dans zoals de Son, Danzón, Guaguanco, Cha-cha, Mambo, etc. Ook andere Latijns Amerikaanse-, Caribische- en Afrikaans-dansen zoals de Bachata, Merengue, Ritmo kombiná, Zouk, Afro House en Kizomba, zijn de laatste jaren aan de Salsafeesten toegevoegd. Salsa betekent ook wel “saus”. Een mix van verschillende invloeden! Met haar roots uit Afrika, Cuba, Latijns-Amerika, in combinatie met de Europese invloeden doet de vertaling van Salsa haar naam eer aan.  Zo heb je ook verschillende variaties van de dans. De Colombiaanse stijl, de Cubaanse stijl, de Puerto Ricaanse stijl, de New York stijl (Mambo), de LA-stijl en zo ook nog verschillende andere variaties. Salsafeesten staan bekend om hun ontspannende en gezellige sfeer.

Bij Pa'lante wordt er Salsa in LA-Stijl gegeven met als kenmerk de Mambo-pas als basis.

Tijdens beginnerslessen krijg je ook de basispassen van de merengue. Zo zal je aan het einde van je eerste cursus al lekker mee kunnen dansen op een salsafeest.

Bachata

Bachata is typische Dominicaanse muziekstijl en kenmerkt zich door hoge gitaartonen, merkwaardige akkoord arrangementen en jammerende zangverhalen over tragische liefdes. 

Net als de Salsa heb je bij Bachata verschillende stijlen zoals de Dominicaanse stijl, de Puerto Ricaanse stijl en de Antilliaanse stijl. Bachata is de afgelopen jaren zo populair geworden dat er op verschillende feestjes en internationale danscongressen regelmatig een zaal bestemd is voor deze muziekstijl.

Samba (Braziliaanse dans)

Samba is een levendige, ritmische dans van Afro-Braziliaanse oorsprong dat in 2/4 (2 op 4) tijd op Sambamuziek wordt gedanst. De Sambamuziek kent haar oorsprong uit de Maxixe. De maxixe, zo nu en dan bekend als de Braziliaanse tango, is een dans die is ontstaan ​​in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro in 1868, ongeveer tegelijkertijd met de ontwikkeling van de tango in buurland Argentinië en

Samba is een dans die de zwarte / Afrikaanse mensen naar Brazilië en veel Latijns-Amerikaanse landen mee hebben genomen  net als veel van hun muziek en danscultuur. Sambamuziek lijkt veel op en is beïnvloed door veel Angolese muziekgenres. Het is ook beïnvloed door vele andere Latijns-Amerikaanse muziekgenres en -dansen. Het Samba-muziekritme wordt sinds het ontstaan ​​aan het eind van de 16e eeuw in Brazilië gedanst. Er is eigenlijk een reeks dansen die de Samba-dansscène in Brazilië bepalen. Niemand kan met zekerheid claimen de "originele" Samba-stijl te kennen. Een andere belangrijke stroming van de Samba-dans naast de Braziliaanse Samba-dansstijlen is de Ballroom Samba. Deze verschillen aanzienlijk van elkaar.

Samba evolueerde in het begin van de 20e eeuw in Rio de Janeiro en groeide uit tot de typische muziek- en dansvorm van Rio's carnaval.

bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Samba_(Brazilian_dance)

Kizomba

Kizomba is afkomstig uit Angola. Het is afgeleid van de traditionele Angolese Semba met Zouk en Compas muziek van de Franse Caribische eilanden. Kizomba wordt net als de Salsa, Merengue en Bachata met een partner gedanst. Kizomba is de laatste jaren flink in populariteit gegroeid en kent meerdere varianten zoals Semba, traditionele Kizomba en Urban Kizomba (Urban Kiz). Dit is een nieuwe variant op Kizomba die in Frankrijk ontstaan is. Dankzij een groot aantal YouTube-video's is deze stijl al snel enorm populair geworden in de internationale dansscene. Deze stijl wordt gedanst op meer elektronische muziek, getto zouk en remixen van pop, hip - hop en house muziek. Het wordt gekenmerkt door meer lineaire en staccato bewegingen.

bottom of page